Om Oss

AB Hanngrens Sadelmakeri grundades 1890 med stor hantverkskunskap och kvalitetsmedvetenhet och drevs av två generationer Hanngren fram till 1960. Bengt Lindkvist som varit anställd tog då över företaget och drev det till 1990 då hans dotter Gunnel Romö med man Ulf Romö övertog firman och driver den än i dag tillsammans med en av sönerna Mikael Romö.


Hanngren startade upp och började tillverka hästselar Lokselar som genom åren vart vida känd som Hanngrensselen för att de tillverkade och anpassade dem ergonomiskt till varje häst. Vi har genom åren hängt med i utvecklingen och då naturligt gått från häst till fordon men även vidare utvecklat företaget till det som vi i dag erbjuder.


Vår grundidé med stor kunskap och kvalitetsmedvetenhet finns kvar i hjärtat på företaget. Vi har också följt med i utvecklingen då det gäller de krav som ställs från företag, kommuner och landsting gällande försäkringar, drogtest, fortlöpande kompetensutveckling, miljöanpassning mm.


Vi vill med denna hemsida göra ett försök att ge er en inblick i vad man arbetar med på ett modernt Bil- och sadelmakeri idag.


I dag jobbar vi med utveckling, nytillverkning, prototyp, serietillverkning och reparationer av artiklar som kan sys och bearbetas av oss. Vi har genom åren samlat på oss ett stort samarbete med leverantörer och tillverkare av div tillbehör och material, t ex läder ,skinn, konstmaterial, pvc-väv, industriväv, stoppning, hjälpmedel, stolar, klädslar, kapell mm.


Välkommen in på respektive område och få lite försmak på vad vi kan utföra.


Förutom privatpersoner jobbar vi även med gym, bilföretag, stat, kommuner, landsting, skolor, industri, idrottsanläggningar, fordonssäljare, restauranger, tandläkare, butiker.


Vi törs påstå att alla har något ni kan få hjälp med hos oss!

Välkommen in eller att hör av er om det är något ni funderar på så ska vi hjälpa er.


AB Hanngrens Bil & Sadelmakeri hoppas givetvis på att vi ska erbjuda er ett förstklassigt arbete och med de bästa materialen som motsvarar era önskemål.


Med vänlig hälsning

Ulf – Gunnel – Mikael Romö


Film Hanngrens>>

Då: 1956-09-01 från vänster Jan Styf, Bengt Lindkvist, Lars Björner, Axel Hanngren.

Nu: Tillverkning av Gladiatorernas redskap